fbpx

Házirend

Jelen házirendben rögzített szabályok és kérések célja, hogy Vendégeink nyugodt és kellemes napokat tölthessenek el a Szőlőhegy vendégházban, továbbá, elkerüljük az esetleges félreértéseket.

Az előleg átutalásával a foglalás véglegessé válik, és vendégeink ezzel elismerik, hogy a házirendben rögzítetteket megismerték, magukra vonatkozóan elfogadják és betartják.

Érkezés/Távozás
– Érkezés napján 18:00 órától lehet elfoglalni a szállást, a távozás napján 14:00 óráig kérjük elhagyni. Korábbi érkezés és későbbi távozás a tulajdonossal történt egyeztetés alapján lehetséges, foglaltság függvényében.
– 2021. szeptember 1-jét követően, a hatályos jogszabályok értelmében, a Magyarországon szálláshely-szolgáltatást igénybe vevők jogszabályban meghatározott személyes adatait a szálláshely-szolgáltató okmányolvasón keresztül szálláshely kezelő szoftverében rögzíti, és a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítja. Ezért érkezéskor a vendégek személyi igazolványának bemutatása szükséges.

Felelősségvállalás
– Gyermek az udvar teljes területén egyedül, felnőtt felügyelete nélkül nem tartózkodhat!
– A jakuzzi és egyéb használati- berendezési tárgyak nem rendeltetésszerű, felelőtlen használatából, illetve a házirend megszegéséből eredő károkért a Vendégek anyagi és erkölcsi felelősséggel tartoznak! A károk rendezése a helyszínen történik!
– Károkozás esetén a javítás vagy csere költsége a Vendéget terheli!
– A Vendégek vagyontárgyaiért, az udvarban parkoló gépkocsikban bekövetkező károkért és az esetleges balesetekért az Üzemeltető felelősséget nem vállal!
– A szálláson csak a bejelentett vendégek tartózkodhatnak, éjszakázhatnak! Megkérjük Vendégeinket, hogy a szálláson látogatót ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be!
– Az elhelyezett, dísztárgyak rongálása szigorúan tilos. 

Tűzrakás, jakuzzi használat
– Kérjük vendégeinket, hogy az udvaron történő tűzrakás során rendkívül körültekintően, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával járjanak el! A szálláson tűzoltó készüléket helyeztünk el, melyet a szállásra való érkezéskor szíveskedjenek megtekinteni, hogy szükség esetén minél hamarabb üzemeltetni tudják azokat!
– A nyílt láng felügyelet nélkül hagyása tilos!
– A tűzrakóhely elhagyása előtt győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották!
– Az általunk biztosított tűzifán és papíron kívül más agyagok (pl. műanyag) égetése szigorúan tilos!
– Jakuzzit mindenki saját felelősségére használhatja!
– Jakuzzit kiskorú gyermekek csak szülői felügyelet mellett használhatják!
– A szálláson nyílt láng használata és a dohányzás szigorúan tilos!

A kert és a vendégház zárása
– A vendégházat körülvevő kert mindenhol megerősített kerítéssel van körülkerítve. A kertkaput kérjük minden esetben becsukva tartani.
– Ha elhagyják a házat, kérjük, hogy az ablakokat csukják be, ezzel elkerülhető az esetleges beázás.
– Távozáskor és éjszakára kérjük az ajtót zárják kulcsra.
– Az átadott kulcsok elvesztése esetén a Vendégek kötelesek a tulajdonost haladéktalanul tájékoztatni és a zárcsere teljes költségét megtéríteni.

Berendezési tárgyak használata
– Kérjük Vendégeinket, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésüknek megfelelően szíveskedjenek használni. A házban található berendezési- és használati tárgyakat (ágytakaró, ágynemű, matrac, TV) ne vigyék ki az udvarra, a kerti bútorokat pedig ne vigyék be a házba.
– A berendezési tárgyakat, csak a tulajdonossal történő egyeztetés után rendezzék át, és távozás előtt rendezzék vissza eredeti állapotába.


Köszönettel: Szőlőhegy vendégház